Minilening aanbieders

Minilening aanbieders bieden verschillende leningsvormen. Kleine bedragen lenen is mogelijk met een minilening van ferratum of saldodipje of middels een persoonlijke lening van santander. Hierbij kunt u een kleine lening aangaan voor 100 euro tot een geldbedrag van 1500 euro met een minilening. Hierbij gaat het om een kortlopende lening. Ook kunt u een persoonlijke lening afsluiten bij santander. Hierbij kunt u vanaf 1500 euro lenen en gaat het om een langere periode. Hierbij geld dat de looptijd vast staan en ook de rente staat vast. Vergelijk op deze pagina welke lening bij u past.

PLAN - PRICE

DescriptionVanaf 100 euro tot 1500 euro


15, 30, 45 of 62 dagen looptijd 


Na goedkeuring binnen

24 uur op uw rekening

 

Geen BKR check

PLAN - PRICE

DescriptionVanaf 100 euro tot 1500 euro


15, 30, 45 of 62 dagen looptijd 


Na goedkeuring binnen

24 uur op uw rekening

 

Geen BKR check

PLAN - PRICE

DescriptionVanaf 1500 euro lenen


Persoonlijke lening of Doorlopend krediet


Met een 8 beoordeeld

door klanten


Let op: Met BKR Toetsing

Welke minilening aanbieder?

Er zijn op internet veel aanbieders van minileningen te vinden via zoekmachines. Enkele van de bekendere zijn Ferratum, Saldodipje en Santander. Aanbieders hebben doorgaans op de homepage van hun website staan wat het minimum- en maximumbedrag zijn dat u kunt lenen, en uit welke looptijden u kunt kiezen. Kijkt u verder goed op de website hoe hun procedure werkt, welke kosten zij in rekening brengen en of de voorwaarden u duidelijk zijn. Komt u er niet uit? Aarzel dan niet contact op te nemen met de aanbieder; soms kan dat direct via een chat. Sluit in geen geval een lening af zonder dat u precies begrijpt welke verplichtingen u aangaat, en wat de exacte kosten zijn.

Betrouwbare minilening aanbieders

Kredietverstrekkers stellen een paar eisen aan u, zoals eerder in dit artikel wordt beschreven. Daar staat tegenover dat ook zij aan bepaalde criteria moeten voldoen. Iedere bank of kredietinstelling in Nederland moet sinds een wetswijziging in het jaar 2011 een vergunning hebben van de AFM, de Autoriteit Financiële Markten. Op de website van de AFM kunt u nagaan of een kredietaanbieder in hun vergunningenregisters voorkomt. Alleen als de aanbieder van een krediet met een looptijd van minder dan drie maanden een zeer klein percentage van de leensom in rekening brengt als behandelingskosten, hoeft deze geen vergunning te hebben.

Minilening aanbiedersMinilening AanvragenMinimaal bedragMaximaal bedragLooptijd
FerratumNu aanvragen!€100 euro€1500 euro15 tot 62 dagen
SaldodipjeNu aanvragen! €100 euro€1500 euro15 tot 62 dagen
kredietspotterNu aanvragen! €1500 euro€50.000 euroVast & Variabel

Hoe kunt u online een minilening aanvragen

U kunt online een lening van bijvoorbeeld 100 euro lenen tot een lening van 1500 euro. U kunt dus ook 500 euro lenen of 1000 euro lenen. De wereld van de minikredieten speelt zich eigenlijk geheel af op het internet. U zoekt een aanbieder uit en sluit via diens website de minilening af. U geeft aan hoeveel geld u wilt lenen, en welke looptijd u wilt vastleggen. U vult uw gegevens in op een webformulier. U wordt vervolgens gevraagd een kopie van uw legitimatiebewijs te uploaden en u moet meestal een controlebetaling doen. Dat wil zeggen dat u een bedrag van één eurocent overmaakt naar de kredietverstrekker. Deze kan zo controleren of u een correct bankrekeningnummer heeft opgegeven.

Doorgaans moet u ook een garantsteller opgeven; een persoon uit uw omgeving die garant voor u staat. Ook van deze persoon wil de kredietverstrekker een kopie van het identiteitsbewijs hebben, plus een ondertekende garantverklaring. Om een minikrediet te krijgen, moet u in Nederland wonen, en meerderjarig zijn – soms wordt ook een maximumleeftijd van bijvoorbeeld zeventig jaar gehanteerd. Veel aanbieders van minileningen adverteren ermee dat ze niet kijken naar uw BKR-registratie. Kredietverstrekkers die dat wel doen, zullen geen lening met u afsluiten wanneer zij vinden dat u te veel andere leningen heeft lopen, of wanneer u een betalingsachterstand heeft. Is dit bij u het geval, dan kunt u dus bij aanbieders van minileningen vaak wel terecht.

Voordelen van een klein bedrag lenen

Een klein bedrag lenen is eenvoudig online aan te vragen en is snel geregeld. Het gaat altijd om overzichtelijke bedragen en een beperkte looptijd. Het zorgt ervoor dat u een korte periode kunt overbruggen. Ziet u zich voor een noodzakelijke uitgave gesteld, bijvoorbeeld voor de vervanging of reparatie van een essentieel huishoudelijk apparaat of vervoermiddel, en kunt u het bedrag binnen twee tot acht weken aflossen, bijvoorbeeld na ontvangst van uw volgende maandinkomen? Dan kunt u met een minikrediet een lastige situatie het hoofd bieden. Omdat bedrag en looptijd van een minikrediet kort zijn, kost een dergelijke lening u netto weinig geld.

Persoonlijke garantsteller

Een persoonlijke garantsteller is over het algemeen iemand uit uw eigen, directe omgeving. Het gaat om een persoon die zichzelf verantwoordelijk stelt voor de terugbetaling van de kleine lening die u wilt aangaan. Hiervoor vereist zijn meestal:

• Naam persoonlijk garantsteller
• Recente bankrekeninggegevens van de garantsteller
• Kopie identiteitsbewijs garantsteller
• Handtekening van de garantsteller op overeenkomst hoofdelijke aansprakelijkheid

Op het moment dat uzelf niet in staat blijkt om binnen de afgesproken termijn het geleende bedrag inclusief rente terug te betalen, dan zal de kredietverstrekker het bedrag gaan verhalen op de persoonlijk garantsteller. Ook in het geval van uw hele kleine lening van 100 euro zal er vaak toch om een garantie gevraagd worden.

Nadelen van een minilening

De korte looptijd van een minilening is een voordeel, maar kan ook de voornaamste valkuil zijn. U moet het bedrag immers binnen korte tijd volledig kunnen aflossen. Zelfs wanneer u maar een dag te laat betaalt, kunnen de boetes hoog oplopen. Komt u structureel geld tekort aan het eind van de maand, of weet u niet zeker of u de lening op tijd kunt aflossen, dan is een minikrediet voor u niet de juiste keuze. Een minikrediet is ook niet de juiste oplossing om andere leningen af te kunnen betalen; dan vult u het ene gat met het andere.

Daarnaast kan een minikrediet relatief duur uitvallen. Hoewel de normale kosten (boetes bij te laat aflossen buiten beschouwing gelaten) van een minikrediet netto dus laag zijn, kunnen ze wel een hoog percentage van de leensom bedragen. Het kan dus zijn dat u met een ander soort lening goedkoper uit bent, bijvoorbeeld door rood te staan op uw bankrekening of door geld te lenen van familie of vrienden. Houd bij dat laatste wel in gedachten dat geld een van de meest voorkomende oorzaken van ruzie binnen familie- of vriendschapsrelaties is! Bespreek daarom alle wensen en verwachtingen openlijk en zet afspraken duidelijk op papier. Dat kan u veel ergernissen en verstoorde verhoudingen besparen.

Minilening aanbiedersMinilening AanvragenMinimaal bedragMaximaal bedragLooptijd
FerratumNu aanvragen!€100 euro€1500 euro15 tot 62 dagen
SaldodipjeNu aanvragen! €100 euro€1500 euro15 tot 62 dagen
kredietspotterNu aanvragen! €1500 euro€50.000 euroVast & Variabel

Reden van een lening

Komt een van de volgende situaties u bekend voor? Uw koelkast begeeft het plotseling; u weet wel een winkel die vandaag nog bezorgt, maar hoe komt u zo snel aan het geld? U heeft pech met uw auto, die u nodig heeft voor uw werk – de garage schat de reparatie op zo’n zeshonderd euro, net een week voordat uw salaris overgemaakt wordt. De fiets van uw kind is gestolen; de verzekering zal wel uitkeren, maar daar gaat wel even overheen en na het weekeinde moet uw kind weer op de fiets naar school.

In dit soort situaties is het handig als u snel een relatief beperkt bedrag kunt lenen; u heeft een paar honderd euro nodig, en u weet zeker dat u het geld voor de aflossing snel tot uw beschikking zult hebben. Misschien is een minikrediet een oplossing voor u. Bij een minikrediet (ook weleens minilening of flitskrediet genoemd – hoewel er soms ook onderscheid gemaakt wordt tussen een mini- en een flitskrediet, waarbij een flitskrediet een nog kortere looptijd heeft dan een minikrediet) leent u voor een heel beperkte tijd, vaak twee weken tot twee maanden, een bedrag van honderd tot duizend of vijftienhonderd euro.